2010 m. gruodžio 27 d., pirmadienis

Kalėdinė dovana – senelių šypsenos bei švytinčios džiaugsmu jų akys!

     Gruodžio 18–ąją Vilkaviškio Vyskupijos Caritas Pagalbos centro „Rūpintojėlis“ programos „Didysis Draugas/Didžioji Draugė“ savanoriai kartu su Mažaisiais draugais susirinko į Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo Vargdienių Seserų Kongregacijos senelių namus, kuriuose gyventojams organizavo susikaupimo valandėlę „Adventas – įprasminimo metas“.
     Didieji ir Mažieji draugai, besiruošdami švęsti Jėzaus Gimimo šventę, kvietė visus įsiklausyti į Šv. Jono Krikštytojo žodžius kviečiančius atverti Viešpačiui savo širdies takus, užlyginant visas nuoskaudas, išbrendant iš įvairių liūnų ir baimių, keičiant savo gyvenimą. Jaunimas su seneliais kalbėjo, kokius konkrečius dalykus savo gyvenime reikia padaryti, kad mūsų dvasios namai būtų tinkami Kūdikėlio atėjimui.
     Senelių globos namų gyventojams buvo įteikta žvakė – meilės, vilties ir ramybės simbolis bei pačių vaikų su didžiausia meile gamintos atvirutės su palinkėjimais.
     Po atsisveikinimo su seneliais Didieji bei Mažieji draugai išskubėjo į pagalbos centrą „Rūpintojėlis“ vaišintis arbata ir pasidžiaugti didžiausia tą dieną gauta dovana – senelių šypsenomis bei švytinčiomis džiaugsmu jų akimis.

Reda Kubilienė
Vilkaviškio vyskupijos Caritas pagalbos centro „Rūpintojėlis“ vadovė