2011 m. vasario 3 d., ketvirtadienis

Nors Mindaugui kojas nupjovė, mintyse jis vaikšto

Prieš mėnesį Mindaugas buvo atvežtas iš Marijampolės muitinės į artimiausią ligoninę – 24-erių tauragiškis iš Vokietijos į gimtinę kelias savaites keliavo pėsčiomis. Pasiekus Lenkiją, išsekusį lietuvį parvežė vilkiko vairuotojas. Marijampolės apskrities ligoninėje paaiškėjo, kad Mindaugo abi kojos nušalusios.
Po beveik mėnesį trukusio gydymo paaiškėjo, kad atgaivinti bent vieną iš kojų galimybės nebuvo. Abi kojos nupjautos iki pusės blauzdų. „Galūnės amputuotos tame lygyje, kuris reikalingas endoprotezavimui. Tai buvo aptarta su protezuotojais, kurie vėliau pritaikys protezus“, - komentavo operaciją atlikęs Marijampolės apskrities ligoninės Chirurgijos tarnybos Vyriausiasis gydytojas ortopedas-traumatologas Aivaras Razmirskis.
Kol kas M.Mikalauskis bus gydomas Marijampolėje, po to planuojama jį perkelti į Kauną, bendrovės „Ortopedijos technika“ kliniką. Jei žaizdos gis be komplikacijų, į Kauną jis bus pervežtas kitą savaitę.
Kaune, pasak A.Razmirskio, bus pritaikyti pirminiai protezai, bus pradėta reabilitacija. Galiausiai bus pritaikyti pastovūs kojų protezai, su kuriais ligonis mokinsis stotis. Pirminis protezas, kaip paaiškino gydytojas, reikalingas tam, kad kojos pratintųsi, kad būtų laisvi kelių sąnarių judesiai.

Mindaugui paaukoti galite pervesdami pinigus į šią sąskaitą:
Telšių vyskupijos Caritas
įm.k.192074053LT104010043000021731
AB DnB NORD bankas
Paskirtis: Auka Mindaugui Mikalauskiui
SWIFT kodas: AGBLLT2X

2011 m. sausio 28 d. laikraščio „Kauno diena“ informacija