2012 m. gegužės 25 d., penktadienis

„... tiltas ir grožis turėtų mus sujungti į vieną didelę piliečių bendruomenę – tokią, kurią iš tiesų vienija GERUMAS“

     Š. m. gegužės 18 d. asociacija „Sūduvos kultūros fondas“ Marijampolėje, Vilkaviškio gatvėje ant tilto per Šešupę, jau trečiąkart marijampoliečius pakvietė į akciją „Žydintis tiltas. Padovanok gėlę savo miestui“.
     Akcijos metu kiekvienas norintis, įskaitant įstaigas ir organizacijas, galėjo savo miestui padovanoti po svyrančiąją pelargoniją. Šiemet, Marijampolei švenčiant 220-ies metų miesto savivaldos jubiliejų, šioje akcijoje dalyvavo ir Vilkaviškio vyskupijos Caritas jaunieji savanoriai.
     Marijampolės pataisos namuose kalinčiųjų ir VšĮ Vaiko tėviškės namų auklėtinių pastangomis, besiruošiant šiai akcijai, buvo atnaujintas tiltas: nušveistos, atnaujintos ir nauja spalva nudažytos tilto atramos, pritvirtinti nauji loveliai geradarių padovanotoms gėlėms. Šiemet jomis UAB „Marijampolės gatvių remontas“ gėlininkės apsodino jau abi tilto puses, kurias prižadėjo prižiūrėti kaip ir kitus miesto želdynus.
     Šventinę akcijos nuotaiką kūrė Šakių kultūros centro cirko studijos „Šypsena“ artistai, kurie dalijo saldainius, žaidė su mažaisiais akcijos dalyviais, nepamirštant į žaismingą pasirodymą įtraukti ir vyresniųjų Marijampolės gyventojų bei jos svečių.
     O kokia šventė be kalbų, kurios buvo sakomos ant bačkos?.. Jaunieji Caritas savanoriai, pasipuošę Caritas marškinėliais ar liemenėmis, reprezentuodami organizaciją, dirbančią gailestingumo darbus vargstančiajam, šios akcijos metu kalbėjo apie savanorystės svarbą, meilę savo miestui – Marijampolei.   Pasisakydami jie priminė,  kad labai svarbu savo gimtajam miestui dovanoti, ne tik gražias gėles, bet taipogi ir gerus, prasmingus darbus šalia esančiam artimajam, pagal Jėzaus Kristaus mokymą broliui ar sesei.
     Tai iš tikrųjų nepaprastai džiugi ir vertinga akcija, nes jos metu, kiekvienas norintis galėjo išsakyti savo nuomonę, komplimentus savo brangiam, gimtam miestui ir taip, tam tikra prasme, susivienyti: patriotiškumu, miesto ir artimo meile, su Viešpaties pagalba – tikėjimu, suvokti, jog visada ateina šviesesnis rytojus, kuris atneša naujų siekių, vilties ir darbų, kiekvienam iš mūsų.
     LR Seimo narys Arvydas Vidžiūnas, komentuodamas jaunųjų Caritas savanorių vilkimus marškinėlius ant kurių yra užrašas „Gerumas mus vienija“, sakė: „tiltas ir grožis turėtų mus sujungti į vieną didelę piliečių bendruomenę – tokią, kurią iš tiesų vienija GERUMAS“.
     Būkime geresni vieni kitiems ir tuomet mūsų gyvenimas taps prasmingesnis ir džiugesnis.
     Dėkojame akcijos rengėjams už nuostabią ir prasmingą šventę 2012-aisiais, Pal. Jurgio Matulaičio metais, kurio vyskupiškas šūkis kvietė „Blogį nugalėk gerumu!“.

     Vilkaviškio vyskupijos Caritas informacija

Informacija apie maisto produktų dalinimą gegužės mėnesį

     Vykdant ES Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims Bendrijoje programą (toliau – MIATLNA) gegužės mėn. į  labdaros organizacijų sandėlius įvežta antroji šiais metais maisto produktų siunta. Lietuvoje paramą maistu gaus 412951 labiausiai nepasiturintis asmuo. Didžioji dalis paramos bus paskirstyta per Caritas organizaciją (69,15 proc.), likusią paramos dalį nepasiturintiems padalins LRKD (22,15 proc.) ir LPF „Maisto bankas“ (8,7 proc.).
     Vilkaviškio vyskupijos Caritas paramą maistu administruoja 10-ties savivaldybių teritorijoje.
     Gegužės mėnesį pagal VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros (www.litfood.lt) nustatytą tvarką vienam labiausiai nepasiturinčiam asmeniui skiriamas skirtingas maisto produktų asortimentas ir jų kiekis.
     Vykdant maisto produktų tiekimą 2012 m. gegužės mėnesį, į skirtingus labdaros organizacijų sandėlius pristatyti šiek tiek skirtingi maisto produktų daviniai, kadangi vykdomas pirmojo 2012 m. maisto produktų pirkimo paskutinis likusių maisto produktų pristatymas į labdaros organizacijų sandėlius, todėl pristatyti į visus sandėlius vienodus maisto produktų davinius nėra galimybės. Tikslų maisto produktų davinį skirtą vienam asmeniui rasite dalinimo vietose arba galite pasitikrinti Agentūros internetinės svetainės skiltyse „Naujienos“ arba „Pagalba maisto produktais“ pasirinkę „Maisto produktų davinys vienam žmogui“ (Excel failas).
     Marijampolės savivaldybės vienam labiausiai nepasiturinčiam gyventojui skiriami šie maisto produktai: avižiniai dribsniai su pienu (2 vnt.), miltinis mišinys keksui su pienu (1 vnt.), miltinis mišinys blynams su pienu (2 vnt.)* ir kviečių grūdų paplotėliai su pieniniu glaistu (1 vnt.).
     Parama maistu didžiausiose seniūnijose dalinama tokiu grafiku:
     Degučių ir Mokolų sen.iki birželio 1 d., adresu Kauno g. 113, darbo dienomis nuo 10 iki 14 val.;
     Marijampolės ir Narto sen.iki birželio 8 d., adresu Vytauto g. 33, Marijampolės šv. Vincento Pauliečio parapijos Caritas skyriaus patalpose, pirmadieniais – ketvirtadieniais nuo 10 iki 17 val., penktadieniais nuo 10 iki 16 val.
     Liudvinavo sen. – parapijos namuose, gegužės 25, 26 ir 27 dienomis nuo 10 iki 15 val.
     Prašome gyventojus, kurie įrašyti į paramos gavėjų sąrašus, laiku atsiimti jiems skirtą maisto produktų davinį. Kitų savivaldybių (seniūnijų) gyventojus apie dalinimo vietą ir laiką prašome pasitikslinti seniūnijose, kuriose pildėte prašymus paramai gauti.
     Informuojame, kad liepos mėn. maisto produktų tiekimas į labdaros organizacijų sandėlius nebus vykdomas. Preliminariais duomenimis kitas maisto produktų įvežimas turėtų būti vykdomas rugpjūčio mėnesį. Planuojama, kad antrąjį šių metų pusmetį bus tiekiamas platesnis maisto produktų asortimentas.

     * Pastaba:  Degučių ir Mokolų seniūnijų gyventojams miltinio mišinio blynams su pienu skirta 2 arba 3 vnt. vienam asmeniui.

     Vilkaviškio vyskupijos Caritas informacija