2011 m. gegužės 30 d., pirmadienis

Vilkaviškio vyskupijos Carite lankėsi svečiai iš Vokietijos

     Gegužės 27 dieną Vilkaviškio vyskupijos Carito pagalbos centre „Rūpintojėlis“ lankėsi Lietuvoje viešintys svečiai iš Vokietijos Oldenburgo krašto. Tai Marijampolės miesto Garbės pilietis Klemensas Rotinghausas (Clemens Rottinghaus) bei Vilkaviškio miesto Garbės pilietis Alfonsas Hopingas (Alfons Hoping). Susitikime dalyvavo Vilkaviškio vyskupijos Carito darbuotojai, projektų „Pagalba prostitucijos ir prekybos moterimis aukoms“, „Kalvarijos vaikų dienos centras „Žiniukas““, „Vyresnio amžiaus Marijampolės gyventojų sveikų įgūdžių formavimas ir bendruomeninio aktyvumo skatinimas“ ir pagalbos centro „Rūpintojėlis“ atstovai.
     Svečiams iš Vokietijos buvo pristatyta Vilkaviškio vyskupijos Carito pagalbos centre „Rūpintojėlis“ vykdoma veikla ir projektai. Direktoriaus pavaduotoja Aušra Adomavičiūtė kalbėjo, kad šiuo metu centro pagrindinis tikslas yra vykdyti švietėjišką veiklą priklausomybių nuo alkoholio, psichotropinių medžiagų vartojimo prevencijos srityje: padėti asmenims, sergantiems priklausomybės ligomis bei jų šeimos nariams, burti savipagalbos grupes, teikti nemokamas psichologo, socialinio darbuotojo paslaugas, tarpininkauti valstybinėse institucijose padedant nepasiturintiems asmenims susitvarkyti dokumentus, suteikti materialinę pagalbą pagal turimus išteklius, skolinti kompensacinę slaugos techniką.
     Slaugos projekto „Modernus šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimas“ socialinė darbuotoja Giedrė Volff svečiams papasakojo apie pagalbos namuose seniems ir neįgaliems žmonėms ypatumus ir reikalingumą. Pažiūrėję projekto pristatymo skaidres, svečiai galėjo geriau susipažinti su atliekamos veiklos svarba bei pobūdžiu.
    Pristačius naujus pagalbos centro „Rūpintojėlis“ ateities veiklos planus ir toliau vykdyti socialinės rizikos ir socialinės aprėpties asmenų integraciją į visuomenę ir darbo rinką, su svečiais buvo aptartos bendradarbiavimo bei darbuotojų kvalifikacijos ir profesinių kompetencijų kėlimo galimybės Vokietijos Oldenburgo krašto socialinėse institucijose.
     Agapės metu svečiai dalinosi prisiminimais apie pirmųjų humanitarinės pagalbos misijų Lietuvai organizavimą 1991 metais ir pasidžiaugė, kad Vilkaviškio vyskupijos Caritas aktyviai ir įvairiomis pagalbos formomis vykdo Bažnyčios socialinę misiją tarnaujant artimui gailestingumo darbais.

Vilkaviškio vyskupijos Caritas informacija