2010 m. rugpjūčio 26 d., ketvirtadienis

Gimtadienis – nuostabi šventė!

Gimatienį linksma švęsti su gerais draugais. Ypač smagu švęsti, jei tai programos „Didysis draugas/Didžioji draugė“ ilgamečio savanorio Donato jubiliejinis gimtadienis. Šventė buvo ne tik nuostabi, bet ir linksma, kupina netikėtumų... Mes labai didžiuojamės ir džiaugiamės, kad Donatas yra su mumis, kad nori ir gali padėti Mažiesiems draugams, skirdamas jiems savo laisvą laiką.
Rugpjūčio 18 – ąją Vilkaviškio Vyskupijos Caritas Pagalbos centre „Rūpintojėlis“ visi naujai į programą „Didysis draugas/Didžioji draugė“ įsitraukę savanoriai ruošė Donato gimtadieniui staigmeną. Visi skubėjo, šurmuliavo, stengėsi viską atlikti laiku. Pavyko taip, kaip ir buvo suplanuota. Buvo smagu. Tačiau niekas nepamiršo ir rimtosios dalies – programos „Didysis draugas/Didžioji draugė“ savanorių mokymo. Tema – „Vertybės. Jausmai ir emocijos“. Pagalbos centro „Rūpintojėlis“ vadovė Reda Kubilienė pasakojo apie krikščioniškąsias vertybes, ugdančias dorą žmogų, Amžinąją laimę, kurią galime pasiekti tik suartėję su Dievu – gėrio ir meilės šaltiniu. Kiekvienas savanoris stengėsi susikurti savo asmenines vertybių sistemas, klausdamas savęs: „Ar verta skirti visą save tik tam, kad būčiau toks, kaip visi? Ar būtina būti aplinkinių įsitikinimų įkaitu? Ar tai veda į mano gyvenimo tikslą?“
Kalbėjomės apie jausmus, kad jie nėra „blogi“ ar „geri“. Blogos ar geros gali būti tik priemonės kuriomis nusprendžiame išreikšti savo jausmus. Mokėmės pykčio valdymo metodų, kūrėme „Emocijų karuselę“.
Po mokymo visi susėdome prie bendro stalo pasivaišinti gimtadienio tortu ir aptarti tolimesnių mūsų planų.
Reda Kubilienė
Vilkaviškio vyskupijos Caritas
Pagalbos centro "Rūpintojėlis" vadovė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą