2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Dalinama ES parama maisto produktais


     Vykdant ES Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims Bendrijoje programą (toliau – MIATLNA) kovo mėn. į labdaros organizacijų sandėlius įvežta pirmoji šiais metais maisto produktų siunta. Lietuvoje paramą maistu gaus 357095 labiausiai nepasiturintys asmenys. Didžioji dalis paramos bus paskirstyta per Caritas organizaciją (70 proc.), likusią paramos dalį nepasiturintiems padalins LRKD (23 proc.) ir LPF „Maisto bankas“ (7 proc.).
     Vilkaviškio vyskupijos Caritas paramą maistu administruoja 10-ties savivaldybių teritorijoje. Skirstant pirmąją praėjusių metų paramą maistu balandžio mėnesį, sąrašuose buvo įrašyti 56 816 asmenų, o šių metų kovo mėnesio sąrašuose 9 043 asmenimis mažiau, t. y. paramos maistu sulauks 47 773 asmenys.
     Kovo mėnesį pagal VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros (http://www.litfood.lt/) nustatytą tvarką vienam labiausiai nepasiturinčiam asmeniui skiriama 1,897 kg parama maistu: saldintas sutirštintas pienas (1 vnt./0,397 kg), miltinis mišinys keksui su pienu (1 vnt./0,5 kg) ir avižiniai dribsniai su pienu (2 vnt./0,5 kg).
     Marijampolės savivaldybėje parama maistu didžiausiose seniūnijose iki balandžio 6 d. dalinama tokiu grafiku:
     Degučių ir Mokolų sen.Kauno g. 113, darbo dienomis nuo 9 iki 14 val.;
     Marijampolės ir Narto sen.Vytauto g. 33, Marijampolės šv. Vincento Pauliečio parapijos Caritas skyriaus patalpose, pirmadieniais – ketvirtadieniais nuo 10 iki 17 val., penktadieniais iki 16 val.
     Prašome gyventojus, kurie įrašyti į paramos gavėjų sąrašus, laiku atsiimti jiems skirtą maisto produktų davinį. Kitų savivaldybių (seniūnijų) gyventojus apie dalinimo vietą ir laiką prašome pasitikslinti seniūnijose, kuriose pildėte prašymus paramai gauti.
     Kitas maisto produktų įvežimas į labdaros organizacijų sandėlius ir dalinimas numatomas gegužės mėn. Į sandėlius preliminariais duomenimis bus pristatyti šie maisto produktai: avižiniai dribsniai su pienu, miltinis mišinys keksui su pienu, miltinis mišinys blynams su pienu ir kviečių grūdų paplotėliai su pieniniu glaistu.

     Vilkaviškio vyskupijos Caritas informacija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą