2009 m. gegužės 3 d., sekmadienis

MOTINA – GYVYBĖS, MEILĖS IR GĖRIO PRADŽIA

Gegužės pirmasis sekmadienis – Motinos diena, tad balandžio 29 d. Kalvarijos kultūros ir laisvalaikio centre įvyko šventė, šiai progai paminėti, kurią surengė Vilkaviškio Vyskupijos Caritas Kalvarijos Vaikų dienos centras „Žiniukas“ darbuotojos: vyr. vadovė Rima Daukšienė, vadovė – pedagogė Reda Jaseliūnaitė, socialinė pedagogė Daiva Martimjanovienė bei šį centrą lankantys vaikai.
Į šventę susirinko gausus būrys mamyčių ir tėvelių. Svečiavosi Vilkaviškio Vyskupijos Caritas Kalvarijos Vaikų dienos centras „Žiniukas“ direktorius kunigas Arvydas Liepa, direktoriaus pavaduotoja Aušra Adomavičiūtė, s. Daiva Staskevičiūtė.
Pradžioje, sveikinimo žodį mamytėms tarė direktorius kun. Arvydas Liepa. Vilkaviškio vyskupijos vaikų sielovados centro referentė s. Daivutė Staskevičiūtė, pritariant vaikams ir mamytėms pagiedojo keletą giesmių. Tada tėveliai susipažino su Kalvarijos Vaikų dienos centro „Žiniukas“ veikla, kuri puikiai atsispindėjo demonstruojamose nuotraukose, apžiūrėjo piešinių parodėlę „Mano mamytė“. Vėliau vaikai pristatė šventinę programą, kurioje buvo ne tik eilės ir gėlės skirtos mamytėms, bet ir šokiai, dainos, vaidinimas „Stebuklų šalis“. Stebėjusieji spektaklį galėjo įsitikinti, kad stebuklų šalis yra ten, kur gyvena rūpestinga mama ir ją mylintys vaikai.
Po vaikučių programėlės pristatymo, visi svečiai buvo pakviesti pabendrauti prie vaišių stalo, pasidalinti patirtais įspūdžiais, artimiau susipažinti, kur galima buvo paragauti ir pačių vaikų pagaminto „Tinginio“. Saldžią staigmeną pateikė direktorius kunigas Arvydas Liepa visus pavaišindamas ledais, kuriuos padovanojo Marijampolės UAB „Kraitenė“.
Dėkojame Kalvarijos kultūros ir laisvalaikio centro direktorei L. Kupstienei už suteiktas patalpas bei visiems prisidėjusiems, kad ši graži šventė įvyktų.
Juk Motina – gyvybės, meilės ir gėrio pradžia, jei tai supras mažas žmogutis, jis šventę savo pagarba mamai dovanos kiekvieną dieną.

Daiva Martimjanovienė
Kalvarijos VDC soc. pedagogė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą