2010 m. liepos 23 d., penktadienis

Prasidėjo Vilkaviškio vyskupijos Caritas vykdomos programos „Didysis Draugas/Didžioji Draugė“ savanorių mokymai

Liepos 16-ąją prasidėjo mokymų ciklas, naujiems į programą „Didysis Draugas/Didžioji Draugė“ įsijungusiems savanoriams, kurie truks tris mėnesius.

Vilkaviškio vyskupijos Caritas pagalbos centre „Rūpintojėlis“ susirinkę būsimi programos savanoriai pirmojo mokymo „Savanorystė – savęs pažinimas“ metu mokėsi kaip Mažuosius draugus išklausyti, suprasti jų problemas, kaip teisingai apsispręsti priimant sprendimus įvairiose gyvenimiškose situacijose. Norėdami tapti tikra komanda savanoriai stengėsi vienas kitą labiau pažinti, mokėsi priimti dovanojamą Dievo meilę per kitus žmones ir dalintis ja su kitais.

Vilkaviškio vyskupijos Caritas savanorė Zina Zarembaitė pasidalino savo mintimis bei patirtimi apie savanorystę Caritas organizacijoje. Paskaitos metu, kurią skaitė Vilkaviškio vyskupijos Caritas pagalbos centro „Rūpintojėlis“ vadovė ir šios programos vykdytoja Reda Kubilienė, mokymų dalyviai sužinojo apie savanorystę ir jos reikšmę žmogaus gyvenime, savanoriškos veiklos principus.

Gautas žinias dalyviai iš karto pritaikė dalyvaudami smagiuose praktiniuose užsiėmimuose. Visiems būnant kartu, laikas nejučia prabėgo. Tai dar kartą įrodo, kad į programos „Didysis Draugas/Didžioji Draugė“ mokymus susirinko puikūs, draugiški, linksmi ir norintys padėti vaikams, kurie turi sunkumų, savanoriai, su kuriais bendraujant ir dirbant laikas tarsi išnyksta...

Vilkaviškio vyskupijos Caritas informacija
Nuotraukos Redos Kubilienės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą