2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Lietuvos Caritas ragina padėti Japonijai

     Lietuvos Caritas ragina visus tikinčiuosius ir geros valios žmonės padėti nukentėjusiems nuo žemės drebėjimo ir cunamio Japonijoje.
     „Nuolat gauname iš Japonijos Caritas organizacijos pranešimus apie padėtį jų šalyje. Šiuo metu Japonijos Caritas atstovai yra nuvykę į Sendai miestą, kur jau pradedama teikti pagalba. Mūsų krikščioniška pareiga padėti nukentėjusiesiems, parodyti gailestingumą“, – sakė Lietuvos Caritas generalinis direktorius kun. Robertas Grigas.
     Japonijos Caritas vykdantysis direktorius Daisuke Narui pranešė, kad Sendai mieste Caritas subūrė darbo grupę, kuri rūpinasi centralizuotu informacijos teikimu, koordinuoja savanorių darbą ir pagalbos teikimą nukentėjusiesiems.
     „Sendai miestą sukrėtęs 9 balų žemės drebėjimas didelių sugriovimų pačiame mieste nepadarė. Žmonės elgiasi santūriai, panikos nėra. Formuojasi žmonių eilės prie degalinių ir maisto tiekimo punktų, tačiau visai kitas vaizdas yra pakrantės regione, kurį nusiaubė cunamis. Viskas čia padengta purvo sluoksniu, matosi daug sugriovimų. Atšalus orui ir iškritus sniegui, slėptuvėse besiglaudžiantys nukentėjusieji dažnai trise turi dalintis viena antklode. Juntami pakartotiniai požeminiai smūgiai“, – savo įspūdžiais iš nelaimės vietos dalinosi D. Narui.
     Lietuvos Caritas atidarė specialią sąskaitą, į kurią galima pervesti savo paramą nukentėjusiems:
atsiskaitomoji sąskaita Nr. LT07 7300 0101 2568 9426 AB banke „Swedbank“.
     Surinktos lėšos bus pervestos Japonijos Caritas organizacijai, kuri tiesiogiai teikia pagalbą nuketėjusiems žmonėms. Lietuvos ir Japonijos Caritas organizacijos priklauso tarptautiniam Caritas Internationalis tinklui.

     Lietuvos Caritas informacija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą