2014 m. balandžio 8 d., antradienis

Dėkojame, kad padedate mums daryti gera!

Tradicinės gruodžio pradžioje organizuojamos Lietuvos „Caritas“ ir vyskupijų „Caritas“ centrų paramos akcijos „Gerumas mus vienija“  tikslas- padėti vargstantiems, išgyvenusiems gaisrą ar susirgusiems netikėta liga žmonėms. Adventiniu laikotarpiu visos Lietuvos žmonės buvo kviečiami stabtelti ir pagalvoti apie tuos, kurie kenčia nuo fizinių ir dvasinių nepriteklių, įsigyti baltą „Caritas“ žvakelę taip paaukojant stokojantiems. Juk padėdami jiems, mes patys tampame geresni.
Iš 2013 metais surinktų už žvakeles aukų fondo jau galėjome padėti dviems šeimoms, kurių namai sudegė gaisro metu. Sausio mėnesį Šakių savivaldybėje gyvenančios Irenos N. namai sudegė iki pamatų. Cukriniu debetu serganti moteris laikinai prisiglaudė mažame kambarėlyje kaimyniniame name. Atstatyti savo namą Irena neturi vilčių, todėl vyskupijos „Carito“ prašė padėti įsigyti automatinę skalbimo mašiną ir mikrobangų krosnelę, nes  skalbti ir pasigaminti valgyti jai tapo labai sudėtinga dėl ligos ir gaisro pažeistų rankų.
2014 m.  kovo pradžioje  vyskupijos „Caritas“ sulaukė pagalbos prašymo iš du vaikus auginančios jaunos šeimos gyvenančios Vilkaviškio savivaldybėje. Tėtis Arvydas rašė, jog vasario 24 dieną sudegė namai, kuriuose su žmona tikėjosi  užauginti  7-erių metų dukrą ir  9-erių metų sūnų. Jaunas vyras nepasiduoda nevilčiai ir tikisi namą atstatyti, todėl prašė padėti įsigyti akmens vatos sienų ir lubų apšiltinimui. Geri žmonės taip pat nebuvo abejingi-padėjo. Namo atstatymo darbai jau pradėti, tačiau gerų žmonių pagalbos jaunai šeimai dar labai reikia.
Jūsų, mieli žmonės, aukų dėka Vilkaviškio vyskupijos "Caritas" šioms šeimoms skyrė po 1000 litų ir padėjo įsigyti daiktų, kurių jie negalėjo patys nusipirkti.

Dėkojame, kad padedate mums daryti gera!












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą