2009 m. balandžio 25 d., šeštadienis

Didžiųjų ir Mažųjų draugų seminaras Sasnavoje

Balandžio 18 d. 10.30 val. Sasnavos Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčioje šv. Mišiomis, kurias aukojo Vilkaviškio vyskupijos Caritas direktorius kunigas Arvydas Liepa prasidėjo Vilkaviškio vyskupijos Caritas programos „Didysis draugas/Didžioji draugė“ Didžiųjų ir Mažųjų draugų bei naujai į programą įsijungusių savanorių seminaras. VV Caritas direktorius kun. Arvydas Liepa dalyvius pasveikino bei palinkėjo turiningai ir prasmingai praleisti laiką.
Seminaro dalyviams sugužėjus į parapijos namus Didiesiems draugams užsiėmimus apie atsakomybės už save ir kitus prisiėmimą, mokėjimą dirbti komandoje bei nebijojimą išreikšti savo nuomonę pravedė buvusi Actio Catholica Patria Savanorių tarnybos koordinatorė Vilma Gabrieliūtė. Didieji draugai taip pat mokėsi priiminėti sprendimus, laibiau pažinti save, analizavo bei dalinosi savanorystės patirtimi.
Su Mažųjų draugų grupele dirbo Ausma Sakalauskaitė, Sangrūdos šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės parapijos vargonininkė. Užsiėmimų metu Mažieji draugai kūrė grupės bendravimo taisykles, mokėsi gerbti ir išklausyti draugų nuomonę, pamatyti ir įvardinti šalia esančio žmogaus teigiamas savybes.
Katechezę apie šv. Mišių ir maldos svarbą Didiesiems ir Mažiesiems draugams pravedė Vilkaviškio vyskupijos Religinio švietimo referentė Lina Mažeikaitė.
Seminaras baigėsi bendru Didžiųjų ir Mažųjų draugų kūrybiniu darbu. Savanoriai su savo Mažaisiais draugais turėjo nupiešti ir visiems papasakoti ką jiems reiškia turėti Mažąjį ar Didįjį draugą. Iš nupieštų piešinių buvo sudėliotas didelis draugystės koliažas.


Aušra Adomavičiūtė
Vilkaviškio vyskupijos Caritas direktoriaus pavaduotoja
Programos „Didysis draugas / Didžioji draugė“ koordinatorė Marijampolėje

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą