2014 m. liepos 4 d., penktadienis

Kalvarijos vaikų dienos centro „Žiniukas“ „ANNA MARIA“ namų šventinimas

Liepos 4 d., 14.00 val. buvo atidaryti ir pašventinti Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ Kalvarijos vaikų dienos centro „Žiniukas“ „ANNA MARIA“ namai, esantys Vasario 16-osios gatvėje.
Vaikų dienos centrą šventino J. E. Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila. Šventėje dalyvavo Vilkaviškio vyskupijos vyskupo generalvikaras Gintautas Kuliešius, Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ direktorius kun. Arvydas Liepa, pavaduotoja Aušra Adomavičiūtė, Vaikų dienos centro vadovė Renata Sinkevičiūtė bei bendradarbiai, Kalvarijos savivaldybės vadovai ir kiti garbingi svečiai.
Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas vaikų dienos centrui padovanojo Lietuvos Respublikos, Vokietijos ir Europos Sąjungos vėliavas.
Nuo 2003 metų vaikų dienos centras buvo įsikūręs Suvalkų gatvėje buvusiose kareivinėse. Prieš 2014 m. Šv. Velykas  vaikai persikėlė į naujus „ANNA MARIA“ namus.
Kalvarijos savivaldybės vaikams šiuos namus dovanojo „Pagalbos Lietuvai ir Baltarusijai“ („Litauen-Weißrussland“  komitetas ir jo prezidentas Herbert Michael Wencler iš Vokietijos. Gerbiamas Herbert‘as, norėdamas sukurti vaikams jaukesnes ir tinkamesnes sąlygas popamokinei veiklai ir socialinių įgūdžių ugdymui, nuolat rūpinasi dienos centrą lankančiais vaikais ir centro patalpomis.
Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ Kalvarijos vaikų dienos centras „Žiniukas“ yra  vienintelis vaikų dienos centras esantis Kalvarijos savivaldybėje. Jo pagrindinis tikslas – padėti derinti šeimos ir darbo įsipareigojimus daugiavaikėms, sunkiai gyvenančioms šeimoms, mokyklinio amžiaus vaikus auginantiems vienišiems tėvams.
 „Pagalbos Lietuvai ir Baltarusijai“ („Litauen-Weißrussland“  komitetas ir jo prezidentas Herbert Michael Wencler iš Vokietijos jau keletą metų draugauja ir su Marijampolės apskrities „Putinas“ vaikų namais.

Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ informacija
               








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą